Op zoek naar een nieuw salon?

Een salon kiezen is niet altijd gemakkelijk. Je wil een zetel die bij je interieur past, waarin iedereen comfortabel kan zitten en die binnen jouw budget valt! Hier vind je alvast enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van jouw droomsalon!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een salon? 

1. Meet de ruimte goed op vooraleer je op stap gaat.

Binnen een salonprogramma kan je meestal kiezen tussen elementen van verschillende afmetingen, maar dan moet je precies weten hoeveel ruimte je hebt! Groter is niet altijd beter. Je wil voldoende zitplaatsen, maar hou ook genoeg ruimte over voor een praktische salontafel of bijzettafel. Je kan het salon ook altijd aanvullen met een compacte fauteuil of relax.

2. Let goed op bij het kiezen van de bekleding.

  • Een lederen salon is erg mooi en heeft een natuurlijke stevigheid. Maar... let op met nagels van huisdieren.
    Zet een lederen zetel niet te dicht bij een warmtebron of in fel zonlicht.
    Als je het leder op een juiste manier onderhoudt, kan je er jarenlang van genieten! Het is één van de meest duurzame, natuurlijke materialen!
  • Een alternatief is leatherlook, een imitatieleer. Dit zal niet zo lang meegaan als echt leder, maar het is budgetvriendelijker en ook gemakkelijk in onderhoud. Gewoon afstoffen met een vochtige doek. Gebruik nooit detergenten op een leatherlook zetel want dat kan leiden tot barstjes.
  • Je kan ook kiezen voor een zetel in stof. Binnen stoffen heb je vaak een hele waaier aan kleuren, motieven en... prijsklassen. Als je huisdieren hebt, kies je best een stevige stof. Ga ook eerder voor een donkere tint, zo zal je kleine vlekken niet gemakkelijk opmerken.

3. Ga voor comfort!

Comfort is erg persoonlijk. Sommige mensen willen graag rechtop zitten, anderen willen dan weer lekker languit liggen. Test daarom heel wat verschillende salons uit. En let goed op de zithoogte en -diepte. De salons die het beste je rug ondersteunen zijn de salons waarbij de rugleuning jouw rug zachtjes ondersteunt (tot bovenaan) terwijl je voeten op de grond staan. 

Ontdek hier alvast een selectie van de salons bij Krea.
Kom zeker ook langs, wij staan klaar om je te begeleiden in jouw keuze! 

Meer interesse?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste onze tips én promoties!