Retouren webshop

Hieronder vind je ons retour-beleid voor aankopen via onze webshop. Heb je een vraag of een opmerking over een aankoop die je in de winkel hebt gedaan? Contacteer dan onze servicedienst: via dit contactformulier of via de telefoon: 03 780 35 64 (weekdagen 8u - 18u, dinsdag 8u - 15u).

Retourbeleid webshop-aankopen

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen (vanaf de dag die volgt op de levering) je aankoop alsnog te annuleren. (art VI.47 Wetboek Economisch Recht).

Hoe retourneren?

Stap 1: Meld ons schriftelijk dat je een artikel wil retourneren. Dat gaat gemakkelijk via het retour formulier. Deze mededeling moet gebeuren binnen de 14 kalenderdagen na de dag van ontvangst van de artikelen.

retourformulier

Stap 2: Stuur of breng de goederen zo snel mogelijk terug naar Krea/Colifac.

                Krea - Colifac
                Heidebaan 45
                9100 Sint-Niklaas
                België

Enkel artikelen in de originele verpakking, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen. Dit moet gebeuren binnen 14 kalenderdagen na de dag waarop je het retour-formulier hebt ingediend.

De kosten en het risico van terugzenden zijn ten laste van jou, de klant.

Indien het teruggestuurde product in waarde verminderd is (door bijvoorbeeld montage, niet goed verpakken voor verzending of gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen), ben jij hiervoor verantwoordelijk. Krea/Colifac is gerechtigd om deze waardevermindering verhoudingsgewijs in rekening te brengen ten aanzien van de klant.

Stap 3: Van zodra wij het artikel, in goede staat en zoals hierboven omschreven, ontvangen hebben, zullen wij u spoedig terugbetalen. De terugbetaling gebeurt via overschrijving, tenzij anders overeengekomen. De betaling gebeurt binnen een periode van 14 kalenderdagen nadat wij de goederen goed ontvangen hebben. Leverings- of verzendingskosten worden niet terugbetaald.

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij Krea/Colifac.

Het retour-recht geldt niet voor: 

  • artikelen die specifiek voor jou besteld of vervaardigd zijn of artikelen die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn. (art VI.53.3 Wetboek Economisch Recht). Dit gaat bijvoorbeeld om meubelen en accessoires die op maat of op aanvraag  (kleur, grootte, samenstelling van verschillende stukken) werden samengesteld of aangepast.
  • verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na levering is verbroken is (artikel VI.53.5 Wetboek Economisch Recht). Dit gaat bvb om hoofdkussens of donsdekens, die na opening om hygiënische redenen niet retour kunnen genomen worden.